Uitstapje 55+ 10 juli 2012

Foto's door Piet


Dinsdag 10-07-2012 hebben wij ouderen 50 + -ers ons verzameld om 12.45 uur voor ons uitstapje naar Brabant bij de tuinbouwloods. Wel geteld 18 mensen verdeeld over 4 auto's gingen mee. Onder leiding van Anton Krabbenborg. Het was een bewolkte middag. Onderweg heeft het wat geregend Eenmaal in Asten stond een bus met andere oudere op ons te wachten. Toen ingestapt en de tocht begon. Onder leiding van een gids kwamen we veel te horen hoe de peel ontstond en er turf werd gestoken in de vroegere tijden in noord Brabant en de peel.

Zij liet ons mooie dorpen met prachtige gebouwen en veel natuur schoon zien. Ook vertelde zij over beroemde schrijvers en zangers. Ook vertelde zij hoe dorpen aan hun naam kwamen of gebouwen. Veel gebouwen hadden een naam van het koning of koninglijkenhuis. Toen volgende er een tussenstop, waar wij een lekkere kop koffie en Brabantse peperkoek kregen aangeboden. Genoemd naar de plaats. Er was ook een museum bij.
Bij het museum waar de koffie kregen, was het gebouw milieu vriendelijk gebouwd, en ingericht. De tocht ging weer verder, waar wij meer te weten kregen over hoe turf werd gestoken. Bij de 2e tussen stop volgende werd het ijs dat dop de boerderij gemaakt werd. Het ijs smaakte goed, dit kon in alle smaken. Na 20 min ging de tocht weer verder. Door prachtige natuur. En kastelen die daar gebouwd zijn. De tocht liep ten einde en we kwamen weer terug in Asten. Ieder kreeg wat folders aangeboden. Wij gingen naar huis met een tevreden over de prachtige tocht. Die Anton voor ons had geregeld
Deze samen gesteld is door Gerda Kruytzer.
Startpagina
© design door J. Wertz / Pimp Mysite  2005-2014 Geoptimaliseerd voor IE9 1024*768