Alle artikelen
Update 22 mei 2015

Hier komen in regionale huisaanhuis bladen geplaatste of ingezonden artikelen

-- 2014 --


Barbecue en jeu de boules!

Zaterdag 30 augustus was het zover de jaarlijkse buurtBBQ!! Met 52 volwassenen en 20 kinderen was er weer genoeg animo! In de speeltuin stond dit jaar naast de tent ook weer een springkussen voor de kinderen en deze werd goed besprongen.

Het weer werkte niet altijd mee maar uiteindelijk ging toch het jeu-de-boules-toernooi van start. Bij de jeugd ging de winst naar het duo Jochem en Ruben Plantinga en bij de volwassenen waren het Rene Mintjes en Anne Plantinga die het sterkste bleken.
De foto's van deze gezellige BBQ kan je hier bekijken.
-- 2013 --

BBQ en Jeu de Boules

Op 24 augustus was het zover de jaarlijkse buurt BBQ!! Met 48 volwassenen en 29 kinderen was er voldoende animo voor de barbecue. Het weer was redelijk, en op het voetbalveldje bij de speeltuin tussen de Schuttersdreef en de Tienderweg waren als vanouds weer de tenten,tap en BBQ's neergezet,

Er was gezorgd voor voldoende eten en drinken, en er was een jeu-de-boules-toernooi georganiseerd. Bij de jeugd ging de winst naar het duo Evi en Nina Hermanussen, en bij de volwassenen waren het Tom en Joep van Lier die het sterkste bleken.
Klik hier voor de foto's

Rabobank Clubkas Campagne 2013

Afgelopen week is ook de uitslag bekend geworden van de Rabobank Clubkas Campagne.
Als buurtvereniging St. Jozef hebben we 57 stemmen ontvangen...goed is voor een bedrag van € 238,26.
Een mooi bedrag dat kunnen gebruiken voor de div. activiteiten die we organiseren te bekostigen.
Dank aan allen die op ons gestemd hebben.


Paasactiviteit 2013

Met 11 kinderen en hun ouders vertrokken vanaf de parkeerplaats bij de molen richting zorgboerderij "Rondmeer". Hier had de paashaas dit jaar de eitjes verstopt!
Na zorgvuldig zoeken door kinderen, ouders en natuurlijk de paashaas zijn alle verstopte eitjes teruggevonden, om na een bekertje ranja voor de kids en koffie of thee voor de ouders nog te zoeken naar het "gouden paasei", die uiteindelijk gevonden werd door Tren Niessen en terplekke overhandigd aan onze 'webmaster' Jean Wertz voor het geweldig up todate houden van de website vd buurtvereniging!
De foto's kan je hier bekijken


-- 2012 --

Kinderkienen

Op zaterdagmiddag 3 november a.s. was er weer een gezellige kinderkienmiddag
De foto's van deze middag vind je hier
Ladiesnight 2012

Op vrijdagavond kwamen er 11 dames bij Corrie thuis en hebben we onder het genot van een lekker glaasje Kir Royal getoost op een gezellige ladies night. We kregen allemaal een bloemenslinger in de kleuren rood - wit - blauw die we moesten omhangen. Daarna zijn we samen naar de "Turfhoeve" in Sevenum gegaan waar in een knusse ruimte een mooie versierde tafel stond, allemaal in Hollandse stijl en je raad het al, het thema : "Ik hou van Holland" paste hier uitstekend bij.

We werden verdeeld in 2 teams, het blauwe en het oranje team. Volop hebben we vragen beantwoord, gezongen, nagedacht, geraden maar het belangrijkste… gelachen. In de tussentijd werden we verrast met een lekker keuze menu. De spanning was groot welk team die avond had gewonnen…..en ja het oranje team was de winnaar en kreeg een lekkere fles drank als prijs. Na ook deze genuttigd te hebben keerden we weer richting Heitse.

Ons eindstation was bij "het Sinterkloaske". We kregen een lekker drankje van Cor die ons al stond op te wachten en er liep een verdacht persoon binnen rond die ons goed in de gaten hield. De dames hadden maar één gedachte….onze stripper. De tafels werden aan de kant geschoven en wat bleek hij was onze personal danstrainer die ons eens eventjes (nou ja…voor sommige duurde het een eeuwigheid voordat ze het onder de knie hadden) de basis dans pasjes ging leren van de super hit Gangnam style (sexy lady). Nou dat was nog niet zo eenvoudig en er werd een extra pauze ingelast voor te drinken en te eten van de Hollandse hapjes die klaar stonden. Uiteindelijk lukte het ons aardig en hebben we afscheid genomen en mochten we iedere keer onder luid gejoel als Cor de plaat die avond nog eens draaide onze danskunsten vertonen.

We hebben die avond veel gelachen, gekletst en niet te vergeten gedanst en zijn tot laat in de ochtend uurtjes door gegaan. Iedereen heeft genoten en een dikke pluim voor de organisatie Corrie en Marianne.
De foto's van deze spectaculaire avond/nacht vind je hier
Barbecue en jeu de boules!

Op 25 augustus was het zover de jaarlijkse buurtBBQ!! Er was dit jaar weer genoeg animo voor de barbecue. Het weer was goed, en op het voetbalveldje bij de speeltuin tussen de Schuttersdreef en de Tienderweg waren als vanouds weer de tenten en kraampjes neergezet, er was gezorgd voor voldoende natjes en droogjes (wat ook erg goed smaakte), en er was een jeu-de-boules-toernooi georganiseerd. Bij de jeugd ging de winst naar het duo Maud en Lise Janssen, en bij de volwassenen waren het Joep Hobus en Peter Geuijen die het sterkste bleken. De foto's kan je hier bekijken
Uitstapje 50+-ers 10 juli 2012

Dinsdag 10-07-2012 hebben wij ouderen 50 + -ers ons verzameld om 12.45 uur voor ons uitstapje naar Brabant bij de tuinbouwloods. Wel geteld 18 mensen verdeeld over 4 auto's gingen mee. Onder leiding van Anton Krabbenborg. Het was een bewolkte middag. Onderweg heeft het wat geregend Eenmaal in Asten stond een bus met andere oudere op ons te wachten. Toen ingestapt en de tocht begon. Onder leiding van een gids kwamen we veel te horen hoe de peel ontstond en er turf werd gestoken in de vroegere tijden in noord Brabant en de peel.

Zij liet ons mooie dorpen met prachtige gebouwen en veel natuur schoon zien. Ook vertelde zij over beroemde schrijvers en zangers. Ook vertelde zij hoe dorpen aan hun naam kwamen of gebouwen. Veel gebouwen hadden een naam van het koning of koninglijkenhuis. Toen volgende er een tussenstop, waar wij een lekkere kop koffie en Brabantse peperkoek kregen aangeboden. Genoemd naar de plaats. Er was ook een museum bij.

Bij het museum waar de koffie kregen, was het gebouw milieu vriendelijk gebouwd, en ingericht. De tocht ging weer verder, waar wij meer te weten kregen over hoe turf werd gestoken. Bij de 2e tussen stop volgende werd het ijs dat dop de boerderij gemaakt werd. Het ijs smaakte goed, dit kon in alle smaken. Na 20 min ging de tocht weer verder. Door prachtige natuur. En kastelen die daar gebouwd zijn. De tocht liep ten einde en we kwamen weer terug in Asten. Ieder kreeg wat folders aangeboden. Wij gingen naar huis met een tevreden over de prachtige tocht. Die Anton voor ons had geregeld
Deze samen gesteld is door Gerda Kruytzer. De foto's gemaakt door Piet kan je hier bekijken
Prins Joep I

Op zaterdag 12 november 2011 is Joep van Lier uitgeroepen als Prins Joep I van de Kwakkert, hieronder de foto's van de prinsenreceptie op 11 februari 2012.
foto 1 foto 2 foto 3 foto 4
Paasactiviteit 7 april 2012

Tijd voor de paasactiviteit. Rond 14.30u verzamelden zich 11 kinderen en hun ouders zich op de parkeerplaats bij de molen, om daarna te vertrekken naar Kirkelkesberg, waar de eitjes verstopt waren. Terwijl de ouders genoten van een kopje koffie of thee, zochten de kinderen met behulp van de paashaas naar de eitjes. Het gouden paasei werd gevonden door Anne van Laar en overhandigd aan onze voormalig voorzitter (en trouwe paashaas) Anton Krabbenborg.
Al met al een geslaagde middag
De foto's van Pasen 2012 vind je hier
Vluchtsimulator 2012

Vrijdag 20 januari hebben 8 heren een bezoek gebracht aan het museum voor vluchtsimulatie in Someren. Na enige theoretische uitleg over de werking van een vliegtuig en de instrumenten waarvan gebruik gemaakt wordt tijdens een vlucht, mochten we met behulp van de instructeurs allen gebruik maken van de div. vluchtsimulators. Vrij snel zijn we allemaal tot de ontdekking gekomen dat het vliegen toch een beetje moeilijker is dan het zich laat aanzien. Er is dan ook behoorlijk gelachen.
Uit betrouwbare bron vernomen dat een van de aanwezige heren al benaderd is door Al Qaida. Zie enkele foto's waarom. Vanaf heden noemen we hem Al Qaida Jac (Gubbels).

Op het einde van de avond hebben we allemaal nog in een vluchtsimulator gekeken van een Airbus A310. Deze is nog niet operationeel. Verwacht wordt dat dit pas in 2013 zal zijn. Misschien weer een reden om er naar toe te gaan.
De foto's kan je hier bekijken

-- 2011 --

Kinder kienen op 12 november!!!

Op zaterdagmiddag 12 november was onze jaarlijkse kinderkienmiddag, met 20 kinderen die enthousiast en geconcentreerd kienden om leuke prijzen. De hoofdprijs, een bon van Huupkens, werd gewonnen door Renee Caris. De frietjes hebben weer goed gesmaakt

Bekijk hier de foto's.
Jeugdbowlen op 21 oktober!!!

Op de vrijdag avond aan het begin van de herfstvakantie zijn we gaan bowlen met de jeugd van onze buurt.

Er hadden zich 30 kinderen opgegeven en we moesten in 2 groepen gaan. Ondanks wat drukte bij het wisselen vd groepen een gezellige avond met prijzen voor Lou Skrabanja, Bram Berger, Wouter Bergervoet en Maartje van Lier.
Ouders bedankt voor het rijden!

De foto's van vind je hier

Familiespeurtocht

Paul had wederom een leuke fotospeurtocht uitgezet, dit keer door de "noord" kant van Heythuysen. In totaal deden ongeveer 25 volwassenen en 22 kinderen mee. Nadat iedereen weer terug was gearriveerd bij het Sinterklaöske, werd er een heerlijke kop soep geserveerd door Cor. Aansluitend heeft Anton alle vragen doorgelopen. Zoals altijd was er enige discussie over de juistheid van de vragen.
Uiteindelijke winnaars zijn de fam. Tellers-Plantinga-Hendrikx geworden. Uiteraard was er voor de winnaars een mooie beker. Mede door het mooie weer was het weer een zeer geslaagde activiteit.
En het is nog lang onrustig gebleven op het terras bij Cor.
foto 1 foto 2 foto 3
Barbecue en jeu de boules

Op zaterdag 2 juli heeft weer de jaarlijkse familie barbecue plaatsgevonden, iedereen was in de gelegenheid om te jeu de boulen. Na een verbeten strijd waren Bart en Jan de uiteindelijke winnaars van de felbegeerde wisselbeker en Gina van Heel en Dyona Seunis hebben het Jeu de Boules voor de kinderen gewonnen

De foto's van de BBQ en het Jeu de Boules vind je hier

Paintball !!!

Eindelijk! Op zaterdag-middag 28 mei was het zover! Er hadden zich 13 jongeren opgegeven om mee te gaan paintballen. Om 14.00u vertrokken we richting Sevenum, om daar na de nodige uitleg te starten met het paintballen. Na 1,5 uur, flink wat verfkogels lichter, hier en daar een blauwe plek rijker en toch wel een beetje moe weer richting huis.
Volgens de paintballers een erg leuke middag!

Peter, Jolanda en Cathy bedankt voor het rijden!
De foto's van deze spectaculaire actie vind je hier
Anton Koninklijk onderscheiden

Onze Anton heeft donderdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
foto 1 foto 2 foto 3 foto 4
Paasactiviteit op 23 april 2011

23 April, Paaszaterdag ,prachtig weer en tijd voor de paasactiviteit. Rond 15.00u verzamelden zich 21 kinderen en 17 ouders zich bij de Busjop. Na een korte wandeling door het bos , werd er op een open plek door alle kinderen gezocht naar paaseieren, terwijl de ouders genoten van de zon en een kopje koffie of thee.

Het gouden paasei werd gevonden door Silke Wagemakers en overhandigd aan onze voormalig secretaris Rianne Bergervoet. Al met al een geslaagde middag
Bekijk hier de foto's
Jaarvergadering en beugelen op 19 maart 2011

Op zaterdag 19 maart is het de naamdag van de H. Jozef. Tijdens de H. Eucharistie-viering van 18.30 uur zijn traditiegetrouw de levende en overleden leden van buurtvereniging St. Jozef herdacht. Tevens werd die avond de jaarvergadering van onze buurtvereniging gehouden.

Op deze avond is Rianne Bergervoet als Secretaris van onze Buurtvereniging afgetreden, daar zij nu in de Antoniusbuurt woont. Wij willen Rianne Bergervoet hartelijk bedanken voor de jarenlange enorme inzet en haar en haar familie veel geluk wensen in de Antoniusbuurt
Nieuwjaarsborrel op 8 januari 2011

Het was een geslaagde avond en gezellig om de aanwezigen uit de buurt een goed en gezond nieuwjaar te wensen op zaterdag 8 januari. Het was voor de tweede keer in de geschiedenis van St. Jozef dat er een nieuwjaarsborrel gehouden werd. Maar zeker voor herhaling vatbaar.
De foto's van deze gezellige avond kan je hier bekijken

Kinderkienen op 11 december 2010

Op zaterdagmiddag 11 december was er weer kinderkienen speciaal voor kinderen van groep 4 t/m groep 8. De foto's kan je hier bekijken

-- 2010 --

Sinterklaas feest op 21 november 2010

Ook dit jaar hebben Sinterklaas en zijn Pieten de kinderen van onze buurt-vereniging weer verrast met een bezoek en wel in de nieuwe lokatie het schutterijlokaal. Ondanks de grote drukte had Sinterklaas voor ons tijd op zondag 21 november

Er werd volop gezongen, gedanst en vol spanning gewacht op de goedheiligman. Een aantal kinderen mocht zoals gebruikelijk een liedje zingen voor Sinterklaas.
Toen was het eindelijk tijd voor de cadeautjes, voor elk kind was er wel iets moois bij. Al met al weer een geslaagde happening in onze kinderrijke St. Jozefbuurt.

De mooie foto's van dit geslaagde Sinterklaasfeest kan je hier bekijken.

KARTEN voor 12-18 jarigen op 7 november 2010!

In totaal hebben er 12 kinderen mee gekart, waarvan 1 in de duokart met haar vader, en 1 'oudere'. (Robert)

Het viel op dat het bijna allemaal meisjes waren die mee reden (girl power ?? ) In de 1e manche was Jim de snelste gevolgt door Robert , en in de 2e manche was Mathijs de snelste gevolgt door Victor. Voor de meeste was het de eerste keer, en ze vonden het allemaal erg leuk.
Helaas was er door de drukte geen gelegenheid meer om een 2e manche te rijden.

De foto's van weer een geslaagde activiteit kan je hier bekijken

Familiespeurtocht 31 oktober 2010

Het weer was 's morgens niet geweldig, maar toen zich iedereen bij café Den Hook verzameld had, was het weer geweldig. Uiteindelijk hebben zich 32 volwassenen en 30 kinderen opgegeven voor deze familie speurtocht.
Na uitleg van Anton zijn in totaal 7 groepen om de 10 minuten vertrokken voor een ca. 1,5 uur durende mooie foto speurtocht door het Leudal , Roggel en Heythuysen.
Na terug komst in Den Hook werd iedereen getrakteerd op een lekkere kop soep, waarna Anton de punten bij elkaar heeft geteld.
Uitkomst hiervan was dat de fam. van Heel en Seunis de winnaars waren van deze speurtocht, met in totaal 125 punten.
Onder het genot van een drankje is het na afloop nog erg gezellig geweest.

Paul, nog bedankt voor het uitzetten van de mooie speurtocht. Bekijk de foto's van deze gezellige familiespeurtocht hier
Met de Franse slag 15 mei 2010

Zaterdag 15 mei waren de weergoden onze buurt goed gestemd, na jaren van voorbereiding heeft de Franse Dag dan eindelijk plaatsgevonden. De foto's van deze geslaagde dag vind je hier
Thema van de dag:
Plus on est de fous, plus on rit
(Zoveel gekker als je doet, zoveel meer dat je lacht)

Que la fete commence.
(Dat het feest begint)

Paasactiviteit 3 april 2010

Ondanks het weer is de paashaas toch gekomen om eitjes te verstoppen voor de St. Jozef-buurt-kinderen met hun ouders. Ongeveer 15 kinderen waren met hun ouders naar het speeltuintje achter de Bongerd gekomen. De paraplu kon helaas niet thuisgelaten worden… De paashaas, die natuurlijk luid bellend op zijn paasfiets door de wijk had gereden, vertelde de kinderen dat hij weer veel eieren verstopt had. Dit jaar een activiteit zonder wandeling of spelletjes, maar met evenveel zoek-enthousiasme! Ze renden af en aan, de kids.

En toen was er het 'gouden ei': de gelukkige vinder was Rafke Wagemakers (Bongerd), en het bijzondere ei is natuurlijk meteen gebracht naar oud-bestuurslid mw. Helga Hobus, met dank voor alles wat ze de afgelopen jaren voor buurtvereniging St. Jozef heeft betekend. Omdat het zonnetje toch is gaan schijnen, bleven veel kinderen nog even in het speeltuintje 'hangen'. Iedereen kon voldaan, en met een mandje met geverfde en chocolade eieren en een buik vol koffie, thee of ranja weer naar huis toe gaan.
Bekijk hier de foto's
Schaatsen met het hele gezin 21 februari 2010

Dit jaar zijn we de aktiviteiten gestart met iets nieuws doen met onze buurtvereniging: schaatsen op zondag 21 februari in Maaseik! Groot plezier voor jong en oud.
De foto's kan je hier bekijken.

-- 2009 --

Oudjaarszingen 2009

Het was koud maar wel weer de moeite waard, het traditionele oudjaarszingen van onze St. Jozefbuurt. De oproep aan de ouders om mee te lopen resulteerde in een massale opkomst. In de tuinbouwloods was er voor een beker warme chocomel of koffie gezorgd, met een lekkere wafel erbij.
Wederom een geslaagde en tevens laatste aktiviteit van 2009
Foto's van oudjaarzingen vind je hier

Kerstkienen 2009

Op zaterdag 12 december is weer een traditionele kerst-kienavond georganiseerd met fantastische prijzen.
De foto's kan je hier bekijken

Sinterklaasfeest 2009

Sinterklaas en zijn Pieten hebben afgelopen zindag de kinderen van onze buurt-vereniging weer verrast met een bezoek. Ondanks de grote drukte had Sinterklaas voor onze lieve kinderen van de buurt tijd om een bezoek te brengen op zondag 22 november.

Bekijk de foto's van het Sinterklaasfeest hier

Discobowlen op 24 oktober

Op zaterdag 24 oktober j.l. hadden zich 24 kinderen opgegeven voor het discobowlen in De Sluis in Weert. Om 15.00 uur vertrokken de begeleiders en chauffeur-ouders vanaf de Tuinbouwloods richting Weert. Nadat daar de bowlingschoenen waren aangetrokken, werden door Daniëlle en René de spelregels uitgelegd, en mochten de kinderen eerst oefenen.

Daarna ging het voor het 'echie'! In 4 teams van 6 kinderen ging het er serieus aan toe, en werd het in de kelder van De Sluis steeds warmer! In 2 partijen van 12 kinderen konden boven de frietjes met snack gegeten worden, en daarna werd de uitslag bekend gemaakt: het beste team bleek te zijn: team 4 (Dyona, Djarno, Gina, Naomi, Lars en Noah)! En dan de beste individuele speler: Lenn Frenken!

Alle winnende kinderen kregen een heuse oorkonde, en om 17.30 uur vertrokken alle 24 kinderen met een snoepzakje in de handen, op weg naar Heythuysen.
Ladies Night op 16 oktober

Ja hoor: op vrijdag 16 oktober stond er voor de ladies van de St. Jozefbuurt weer een 'Ladies Night' op het programma. We zijn de hele avond verwend met lekkere hapjes, geserveerd door de kok! Daar tussendoor hebben de dames geknutseld met wat penselen in allerlei vormen waarbij we het resultaat mee naar huis mochten nemen! Het was een kwebbelend gezellige avond.
Bekijk zelf de foto's van deze gezellige happening hier

Kinder-Kienen op 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober j.l. deden er maar liefst 38 kinderen mee tijdens het Kinderkienen! Sommigen kwamen een beetje aarzelend binnen in het zaaltje van D'n Hook, maar nadat voorzitter Anton uitleg had gegeven over het kienspel, kon er gestart worden.

En de concentratie was opperbest! Strijden om het eerste volle rijtje, en daarna weer om de eerste volle kaart… Tien rondes werden er gespeeld, en er werden dus 20 prijsjes en prijzen vergeven. Maar toen kwam de superronde, waarin nog eenmaal een volle kaart moest worden gehaald. En de hoofdprijs was niet mis: 2 bioscoopkaartjes voor een film en een bioscoop naar keuze!

Ondanks de vele rode spanningswangetjes, ging uiteindelijk Luuk Dings (Park) er met de prijs vandoor. Van harte proficiat! Maar ja, dat hoort nu eenmaal bij kienen: de kans bestaat dat je helaas niets wint. Toch hadden we ervoor gezorgd dat alle kinderen met volle handen (in de vorm van 2 snoeprolletjes) naar huis gingen, en bovendien hadden ze deze middag geen dorst geleden, en werd er natuurlijk afgesloten met lekkere frietjes en snacks!

De foto's kan je hier bekijken

Familie Speurtocht op 20 september

Op de zeer zonnige zondag 20 september j.l. hebben 37 kinderen en 32 volwassenen meegedaan met de familie-speurtocht. Nadat we, vanaf het terras van 't Sinterkläöske, genoten hadden van de voorbijtrekkende stoet van diverse schutterij-muziekkorpsen, vertrokken de inmiddels samengestelde groepen ombeurten voor een mooie foto-route. Deze voerde ons in ca. 1,5 uur via o.a. de Eijkerstokweg naar de Beijlshoeve, en weer terug naar 't Sinterkläöske.

Daar wachtte ons een lekkere kop tomaten- of champignonsoep, en natuurlijk de uitslag van de speurtocht: de families van Lier en Berger, beide woonachtig op het Park, waren de gelukkige winnaars van de St. Jozef-speurtocht-wisselbeker. Uiteraard bleven de meeste mensen nog lekker op het terras zitten, terwijl op een bepaald moment de bestellingen van de frituur af en aan gedragen werden. Mooi weer, mooie route, lekkere soep en vooral gezellige mensen: wat wil je nu nog meer?

De mooie foto's van deze Familiespeurtocht kan je hier bekijken

Barbecue en jeu de boules op 18 juli

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse barbecue plaats van buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen. En alweer mogen we terugkijken op een heel geslaagde barbecue. Niet alleen werd de innerlijke mens goed verzorgd, maar er werd ook ge-jeu-de-bouled om de inmiddels begeerde St. Jozef-wisseltrofee, zowel door de jeugd als door de volwassenen.

Bij de jeugd leidde de wel heel spannende finale tot een overwinning voor Lenn Frenken en Yves de la Bretonniëre. Knap gedaan, mannen! Bij de volwassenen waren het Miriam Frenken en Karin Voermans die er met de eer vandoor gingen. Er is dus lekker gegeten, gedronken, 'genageld', en kon jong en oud zijn of haar karaoketalent laten horen (met dank aan Jolanda en Mark)!

En natuurlijk hebben alle kinderen naar hartelust kunnen spelen in de speeltuin. Tot slot: een dergelijke barbecue, die bezocht werd door 67 volwassenen en 50 kinderen, kán geen succes worden zonder een deugdelijke organisatie. En deze organisatie is nergens zonder de belangenloze hulp van mensen die ons zowel bij het opbouwen als afbreken een warm hart toedroegen, van leden van de buurtvereniging, maar ook van niet-leden! Heel hartelijk bedankt nogmaals, en jullie weten zelf wel dat we juist júllie daarmee bedoelen!
De foto's van deze dag vind je hier

Gezins-fietstocht met boerengolf! 28 juni 2009

Op zondagmiddag 28 juni j.l. stonden 39 St. Jozef-leden (jong en oud) bij de verzamelplaats aan de Tuinbouwloods te trappelen van ongeduld, om te kunnen vertrekken naar Kelpen. Het was een mooie route, en het was een mooi gezicht: een bonte sliert fietsers, lekker zonder jas. In Kelpen aangekomen bij de Geelenhoof was het erg prettig dat de koffie, thee en frisdrank klaarstonden, met natuurlijk een goed stuk vlaai erbij.

We konden lekker in de schaduw zitten, niet wetende dat we daarna alleen nog maar in de volle zon zouden moeten ploeteren! Want het werd tijd voor de instructie. Er weten echte mix-teams samengesteld: geen familieleden bij elkaar. Het was de bedoeling om de bal van vlaggetje 1 via vlaggetje 2 etc. naar vlaggetje 10 te 'meppen', terwijl we ondertussen de nodige meters over het weiland liepen.

Erg leuk, erg gezellig, maar vooral erg warm! Uiteindelijk was het het team o.l.v. captain Astrid, dat het minste aantal slagen nodig had om de bal in de 10de hole te krijgen. De jeugd-medaille viel na loting te beurt aan Maud Janssen, terwijl Helga Hobus bij de volwassenen de eer had. Deze laatste stond haar medaille af aan Tesse v.d. Valk vanwege haar geweldige prestatie deze middag.

En daarna direct op de fiets terug naar huis? Echt niet! Want na een 1,5 uur in de brandende zon vonden we dat we een lekker koud drankje of een ijsje wel verdiend hadden! En dat smaakte! De terugtocht verliep ook weer goed, en rond 17.45 uur waren we weer terug in Heitse.
De mooie foto's van deze happening vind je hier

Darten 15 mei 2009

Aangezien er geen/ heel weinig aanmeldingen ( 1 st ) waren voor de volwassenen, is het darten alleen voor de jeugd doorgegaan.( 6 aanmeldingen ) Het verslag hiervan volgt binnenkort. In de finale heeft Tom van Lier in een zinderende finale gewonnen van Djarno Seunis ( na ongeveer 180 darts geworpen te hebben) Bekijk hier alvast de foto's


Paasactiviteit 11 april 2009

De paashaas wordt aangevallen... Bijna 40 kinderen waren met hun ouders naar De Busjop in Heythuysen gekomen. De paraplu kon dit jaar met een gerust hart thuisgelaten worden, want het was schitterend weer!

De paashaas, die natuurlijk eerst luid bellend op zijn paasfiets door de wijk had gereden, vertelde de kinderen dat het echt niet meevalt om 'paashaas' te zijn: De paashaas liet weten: 'Dat gestress zo vlak voor de Paasdagen: de kippen moeten op tijd gaan leggen, de eieren moeten allemaal nog geverfd worden, de chocolade-eitjes moeten allemaal nog keurig in een zilverpapiertje gewikkeld worden, en dit jaar werd nota bene dit zilverpapier ook nog verkeerd geleverd!' Het waren echt drukke tijden voor de paashaas, maar gelukkig had hij nog tijd gehad om eieren voor de kinderen van de St. Jozefbuurt te verstoppen.

Er was alleen één probleempje: wáár was die fantastische verstopplek nu ook weer? De paashaas wist het niet meer, maar gelukkig kende hij een militair, ons bestuurslid Paul, en die zou ons vast en zeker (met zijn jarenlange ervaring als gedisciplineerd 'zoeker') de weg naar de plek kunnen wijzen, waar de paashaas al zijn eieren had verstopt. En het lukte! Met een appel in de hand, en na ongeveer twintig minuutjes lopen waren de grote mensen hard toe aan een kop koffie of thee, en de kinderen kregen uiteraard een bekertje ranja (of twee). De paashaas was blij dat Paul zijn plekje gevonden had, dus er mocht gezocht worden! Ze renden af en aan, de kids.

En toen was er het 'gouden ei': de gelukkige vinder was Wouter Bergervoet (Schuttersdreef), maar het gouden ei kon helaas niet overhandigd worden aan oud-bestuurslid mw. Els Tonnaer-Vervuurt omdat ze helaas niet op de St. Jozef-eierzoek-plek aanwezig was. Even later kwamen we haar op het zonnige terras van de Busjop wel tegen, en kon het inmiddels smeltende super-ei officieel aan haar gegeven worden, met dank voor alles wat ze de afgelopen jaren voor buurtvereniging St. Jozef heeft betekend. Iedereen kon voldaan, en met een mandje met geverfde en chocolade eieren, weer naar huis toe gaan.
De leuke aktie foto's vind je hier
-- 2008 --

Smokkeltocht! 8 november

Op zaterdag 8 november j.l. vond de St. Jozef-smokkeltocht plaats. 24 smokkelaars werden in groepjes van 5 of 6 personen vanuit de Busjop op pad gestuurd met smokkelwaar: een baksteen, een bekertje water, een beschuit met gekleurde hagelslag, een opgeblazen ballon, een latje zachtboard, een fles water en een rauw ei. En alles moest natuurlijk in 'maagdelijke' toestand weer op de basis terugkomen.
De onherkenbare douaniers Maar… onderweg waren er 4 enthousiaste douaniers actief, die de smokkelwaar mocht invorderen. Deze waren herkenbaar aan een heuse politiepet, met mooi blinkend embleem 'on front'. Bedoeling was om zoveel mogelijk smokkelwaar te behouden, dus, als er in de verte twee fietslampjes naderden (de douaniers hadden hun dienstfietsen bij zich), was het zaak dat de groep de struiken indook en zich stil schuilhield. Dat was een hele opdracht, en niet alle smokkelwaar (lees: ballon) was bestand tegen de braamstekels die je in het donker niet zomaar kon ontwijken (hè, Ine?).

Er waren zelfs smokkelaars die familie hadden ingeschakeld om een voorraadje lege oranje ballonnen te komen brengen, voor het geval dát… (hè, Maurice?). Er waren smokkelaars die zich plotseling plat op de buik lieten vallen om vooral maar niet ontdekt te worden (hè, Martin?), er waren smokkelaars die in het donker zomaar tegen een boom begonnen te praten, in de veronderstelling dat het een groepsgenoot was (hè, Tiny?), er waren smokkelaars die zich voor niets verstopt hadden, omdat de fietslampjes bleken toe te behoren aan voorbijfietsende pubers (die behoorlijk schrokken toen er ineens 5 volwassen idioten uit de donkere struiken tevoorschijn kwamen), er waren smokkelaars die de in het bos geparkeerde fietsen van de douaniers (die dachten slim te zijn door in de struiken te wachten op passerende groepen) weer leegkaapten, en dus 'met volle bepakking' bij de Busjop konden terugkeren.

Maar er waren douaniers die, zonder gekheid, aangehouden werden door de 'echte' politie, en de vraag kregen uit te leggen 'waar we mee bezig waren'! Alles is goed gekomen, en met alle letters die onderweg verzameld waren mocht er, onder het genot van een heerlijke kop soep, een codewoord gemaakt worden, plus nog vragen beantwoord worden. Er kon natuurlijk maar één groep de winnaar zijn, maar uiteindelijk heeft iedereen een frisse neus gehaald (7,5 km lang!), en een ervaring opgedaan die ze nog nooit hebben meegemaakt!
Kinderkienen 25 oktober

Op zaterdag 25 oktober 2008 was er een gezellige middag voor de kinderen om te kienen in café d'n Hook

Kijk op de fotopagina voor de beelden van deze gezellige middag
Darten (i.s.m. buurtvereniging St. Antonius)
10 oktober

Vrijdag 10 oktober heeft er in café d'n Hook weer een dartwedstrijd plaatsgevonden in samenwerking met de Antoniusbuurt.
Foto's van deze gezellige happening vind je hier
Discozwemmen 10 oktober

Vrijdag was er eveneens een natte avond in het zwembad in Sportcentrum Laco.
Foto's van discozwemmen hier
Barbecue en jeu de boules! 6 september

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse barbecue plaats van buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen. En alweer mogen we terugkijken op een heel geslaagde barbecue. Er werd niet alleen gegeten en gedronken, maar er werd ook ge-jeu-de-bouled om de inmiddels begeerde St. Jozef-wisseltrofee, zowel door de jeugd als door de volwassenen.

Bij de jeugd leidde de wel heel spannende finale tot een overwinning voor Daphne Voermans en Melissa Hebben! Knap gedaan, meiden! Bij de volwassenen, alweer onder de bezielende leiding van onze voorzitter Anton Krabbenborg, waren het Jim Diesch en Jordi Deckers die er met de eer vandoor gingen.

Er is lekker gegeten, gedronken en ook nog 'genageld'! En natuurlijk hebben alle kinderen naar hartelust kunnen spelen in de speeltuin!

Tot slot: een dergelijke barbecue, die bezocht werd door 85 volwassenen en 61 kinderen, kán geen succes worden zonder een deugdelijke organisatie. En deze organisatie is nergens zonder de belangenloze hulp van mensen die ons een warm hart toedragen, van leden van de buurtvereniging, maar ook van niet-leden! Heel hartelijk bedankt nogmaals, en jullie weten zelf wel dat we juist júllie daarmee bedoelen!

Het was tevens feest voor Piet en Gerda die op deze dag 17 jaar getrouwd waren, en Rianne en Evert die 12 jaar geleden elkaar het ja-woord gaven...Proficiat
Vooral dank aan de inzet van alle vrijwilligers die deze middag en avond tot een gezellige bijeenkomst hebben gemaakt.

Kijk op de fotopagina voor de beelden van deze geslaagde activiteit
Men's Night op 30 augustus!

Topic Travel Vakantiehuizen heeft een uniek, uitgebreid en betaalbaar aanbod van eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs en op de mooiste plekjes in de populaire vakantielanden. Beste heren,

De "2e Men's Night" is voorbij.
Foto's van 2e Men's Night hier
Fietstocht naar Asselt 29 juni

Op zondag 29 juni j.l. hebben we weer eens een gezellige fietstocht gemaakt, richting Asselt. Kijk hier voor de foto's van de fietstocht en het korte bootreisje met het fietsveer over de maas.
Email-adressen gevraagd!

Een heel groot gedeelte van ons ledenbestand is inmiddels aangevuld met uw email-adressen. Maar nog niet van al onze leden hebben wij het email-adres. Wij willen namelijk de activiteiten-briefjes in het vervolg digitaal naar u sturen. Vriendelijk verzoek is om uw email-adres nogmaals door te geven, ook al hebt u dat al eens gedaan, zodat wij ons ledenbestand kunnen actualiseren.
Mailt u naar

Maakt u geen gebruik van internet en hebt u geen email-adres, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit door te geven aan Rianne Bergervoet via tel. 0475-497320. Dan ontvangt u gewoon de papieren versie, want we willen uiteraard dat al onze leden op de hoogte blijven van onze activiteiten!
Uitstapje 55+-ers!

Op donderdag 22 mei is er een uitstapje georganiseerd voor onze 55+-ers Iedereen is bij de Tuinbouwloods aan de Vlasstraat bijeengekomen, vanwaar we gezamenlijk naar Roermond zijn gegaan.

We werden verwacht voor een gezellige rondvaart over de Maas. Onder het genot van een kopje koffie en een lekker stuk Limburgse vlaai kon iedereen genieten het schoons dat de Maasoevers te bieden hebben.
hier vind U de foto's van dit geslaagde evenement ( update)
St. Jozef alweer prijs!

Buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen heeft op donderdag 17 oktober j.l. op uitnodiging van Holland Casino Venlo wederom meegedaan aan het 'Spelen om sponsorgeld'. Omdat er maar een selecte afvaardiging per deelnemende vereniging werd toegestaan, heeft het bestuur gemeend van deze avond dus geen buurtactiviteit te maken, maar om ons team samen te stellen uit alle bestuursleden, aangevuld met mensen die regelmatig hand- en spandiensten verrichten t.b.v. de buurtvereniging.

Het is een hele gezellige en goed georganiseerde avond geweest: er werd deze keer gespeeld aan 1 roulette-tafel, een black-jack-tafel, aan 2 spelautomaten en in de 'money-machine'. Al met al hebben we een mooie € 100,-- aan sponsorgeld bij elkaar gespeeld. Dit geld zal in de verenigingskas gestort worden, en komt ten goede aan alle activiteiten die we natuurlijk voor al onze leden zullen blijven organiseren!

Er mocht eigenlijk niet gefotografeerd worden, maar hier vind je een aantal foto's gemaakt met een telefoon

Paasactiviteit op 22 maart

Klik voor meer foto's Het was voor de organisatie best spannend: www.buienradar.nl is zeer regelmatig geraadpleegd om te bekijken of we onze paaswandeling redelijk droog zouden doorstaan. En we hebben de gok genomen, hoewel er voorspeld werd dat precies om 14.00 uur (start van de wandeling) Heythuysen onder een van de regenbuien zou liggen. En ja hoor, het regende, flink! Maar dat weerhield de gezinnen die zich hadden opgegeven voor de paasactiviteit er niet van om te komen. Dát zijn de echte, en daarom doen we het ook!

43 volwassenen en 52 kinderen kwamen naar het oude evenemententerrein aan de Eijkerstokweg. Gewapend met paraplu's werd aan de wandeling begonnen… De groep werd in tweeën gesplitst, en liep in tegengestelde richting dezelfde wandeling. En het werd droog! Na ongeveer een half uurtje 'wadlopen' waren de grote mensen hard toe aan een warme kop koffie of thee, en de kinderen kregen uiteraard een bekertje ranja (of twee).

De paashaas had ondertussen de eieren verstopt, en toen mocht er gezocht worden! Ze renden af en aan, de kids, want de paashaas had gezegd dat ze maar 3 eieren per keer mochten inleveren. En toen was er het 'gouden ei': de gelukkige vinders waren Maud Janssen (Geussert) en Veri Hobus (Vlasstraat), maar het gouden ei kon helaas niet overhandigd worden, omdat deze afspraak door een communicatiefoutje misliep. Het was de bedoeling geweest dat onze nieuwe Leudal-burgemeester het gouden ei in ontvangst was komen nemen, maar omdat dhr. Verhoeven dus niet naar St. Jozef is gekomen, kwam St. Jozef naar een blij verraste heer Verhoeven toe, kijk maar naar de foto's! En hij wil zijn afspraak met de St. Jozefbuurt heel graag op een ander moment wel nakomen. We houden contact!

De geslaagde foto's vind je hier

'Ladies Night'! op 7 maart

Klik voor meer foto's Op vrijdag 7 maart j.l. hebben 27 'ladies' van de St. Jozefbuurt kunnen genieten van een goed georganiseerde 'Ladies Night'. Iedereen werd om 19.00 uur verwacht in De Busjop, en de knorrende magen moesten nog even wachten op het eten, want eerst moest er gewerkt worden.

O.l.v. Marleen Jolen zijn er leuke paasstukjes gemaakt, die uiteraard aan het einde van de avond ook mee naar huis genomen mochten worden. De organisatie nodigde daarna iedereen uit om de schoenen uit te doen, te gaan staan en zich te concentreren op onze voeten en tenen. Er werd gewiebeld, gewipt en nog veel meer, en toen werd dan toch het Italiaans buffet geopend. Heerlijk!

Maar heel veel rust kregen we niet, want er werd een vragenlijst uitgedeeld met de mededeling deze vragen tijdens het eten te beantwoorden. Best moeilijk, en ook hilarisch, af en toe! En alle antwoorden zouden beoordeeld worden… Weer iets later op de avond werden de namen opgenoemd van de 3-persoons-groepjes, die elk drie opdrachten mochten uitvoeren: ruiken aan vijf potjes, potten met inhoud met de blote hand wegen en in volgorde van zwaar naar licht zetten, en darten.

En toen werd het dessert geserveerd! Na rijp beraad van de organisatrices bleek uiteindelijk Helga Hobus de slimste deelneemster van de avond te zijn, dus ontving zij van de organisatie een 'prachtig boeket'!

Proficiat, Helga! Al met al een leuke, gezellige en lekkere avond. Tonnie, Mia en Angèle, heel hartelijk bedankt voor de fijne organisatie! Wie durft het aan in 2009?

De aktiefoto's vind je hier

De nieuwjaarsborrel op 5 januari

Het nieuwe jaar is ingeluid met een gezellige nieuwjaarsborrel, bij Café D'n Hook. Iedereen had hier de gelegendheid om van gedachten te wisselen en elkaar goede voornemens te vertellen.

Er was voor een drankje en hapje gezorgd, en bovendien was er de mogelijkheid om te kienen voor prachtige prijzen, en voor de liefhebber de kans om met andere leden te kaarten.
Kijk hier voor de foto's van deze happening.
-- 2007 --

Discozwemmen

Op vrijdag 26 oktober was er weer een gezellig discozwemmen in het Laco-zwembad. Alle foto's van discozwemmen kan je hier bekijken.
St. Jozef 2de prijs!

Buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen heeft op donderdag 11 oktober j.l. op uitnodiging van Holland Casino Venlo meegedaan aan het 'Spelen om sponsorgeld'.
Omdat er maar een selecte afvaardiging per deelnemende vereniging werd toegestaan, heeft het bestuur gemeend van deze avond dus geen buurtactiviteit te maken, maar om ons team samen te stellen uit alle bestuursleden, aangevuld met mensen die regelmatig hand- en spandiensten verrichten t.b.v. de buurtvereniging.

Het is een hele gezellige en goed georganiseerde avond geweest: er werd gespeeld aan 2 roulette-tafels en aan spelautomaten. Volgens een knock-out systeem vielen er telkens verenigingen af, en St. Jozef mocht de strijd tot het eind toe blijven voeren. Na een spannende finale waren het slechts 28 punten die St. Jozef van de 1e plaats afhielden! Hieronder ziet u enkele aktiefoto's.


Alle deelnemende verenigingen ontvangen ongeacht de prestaties € 100,-- aan sponsorgeld, de hoofdprijs is maar liefst € 500,-- maar St. Jozef is ontzettend trots op de behaalde 2e plaats, goed voor € 250,--!

Dit geld zal in de verenigingskas gestort worden, en komt ten goede aan alle activiteiten die we natuurlijk voor al onze leden zullen blijven organiseren!
Darttoernooi 5 oktober

Vrijdag 5 oktober heeft er een leuk dart-tournooi plaatsgevonden georganiseerd door buurtvereniging St. Antonius waar de "oudere" jeugd van onze buurt voor uitgenodigd was.

Het was een leuke en gezellige avond, waarvoor dank aan de organiserende buurt St. Antonius. Voor een impressie van de avond zie de foto's door op de hier te klikken
Barbecue, fietstocht, jeu de boules 2007!

Een unieke gebeurtenis tijdens de jaarlijkse barbecue van buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen, afgelopen zaterdag: na jaren gewend te zijn aan storm en regen tijdens dit grootse evenement, bleef het zaterdag droog! De temperatuur was zeer aangenaam, de deelname aan de fietstocht om 14.30 uur voorafgaand aan de barbecue was 'overweldigend', en de jeu-de-boules-finales bij zowel de jeugd als de volwassenen kon zowaar worden uitgespeeld!

Na spannende voorrondes gingen bij de jeugd uiteindelijk Dyona en Gina er met de eer vandoor, terwijl Hans en Martin 'ontkroond' werden door Maurice en John. Proficiat alle vier! We mogen alweer terugkijken op een heel geslaagde barbecue in de speeltuin tussen de Schuttersdreef en het Tienderveld.

De kinderen hebben zich prima geamuseerd in de speeltuin en er stonden zelfs enkele entertainertjes op die een heuse show weggaven! Er was genoeg te eten en te drinken, voor de kids bovendien een ijsje en een zakje chips, en de sfeer was uitstekend. Later op de avond werd het houtblok tevoorschijn gehaald, en werden er spijkers geslagen. De oog-hand-coördinatie was echter niet meer bij iedereen zoals die moest zijn…

Tot slot: een dergelijke barbecue, die afgelopen zaterdag bezocht werd door 87 volwassenen en 67 kinderen, kán geen succes worden zonder een deugdelijke organisatie. En deze organisatie is nergens zonder de belangenloze hulp van leden, maar zéker niet te vergeten die van enkele 'buitenstaanders' ! Heel hartelijk bedankt nogmaals, en jullie weten zelf wel dat we juist júllie daarmee bedoelen!

Bekijk hier de foto's van de BBQ op 18 augustus 2007


1e Men's Night op 1 juni 2007

Bij aankomst om 19 uur stond de bus al klaar om ons met veel enthousiasme naar onze bestemming in Horst te brengen. Na een kop koffie / thee en voor een aantal een pot bier zijn we gestart met de uitleg over de indeling van de avond. Het was iedereen meteen duidelijk dat we de biertap zelf konden bedienen, en dat hebben we ook geweten ook. Na ruim twee uur was het eerste vat al aan zijn einde gekomen.

Het bierpulschuiven was een van de beginspelen, daarna met veel spirit handboogschieten, waarbij er toch een aantal talenten te bespeuren waren. Het "naegelen" was ook een groot succes waarbij uiteindelijk de hele groep iedereen stond aan te moedigen

Rond een uur of tien was er een heerlijk warm- en koud buffet voor ons klaargezet. Toen kwam er even rust in de tent, en had de biertap ook even een moment van rust

Om ca. 00.30 uur stond de bus met een verse chauffeur weer klaar om ons sportieve mannen weer richting Heythuysen (Sinterklaoske) te brengen, waar aan deze spectaculaire avond een spetterend eind kwam.
Zie hier de foto's voor een impressie van deze geslaagde avond.
Darten 18-05-2007

Afgelopen vrijdag heeft het 2e dart toernooi plaatsgevonden bij Den Hook. Maar liefs 14 buurtgenoten, waaronder 1 dame hebben gestreden om de eer en de beker.

Door de toernooileider Joep van Lier werd een indeling gemaakt in 3 poules. Hieruit volgde na een verbeten strijd per poule een nummer 1 en 2 per poule. Met deze 6 personen (Thijs, Joep, Rob, Patrick, Anton en Robert) werd een finale ronde gehouden in 2 poules (best of 3). Patrick van de Laar en Joep van Lier werden in deze finaleronde de nummer 1 in de 2 poules.

De grote finale ( best of 5 ) werd dus gespeeld door Patrick van de Laar en Joep van Lier. Deze finale werd ( met lichte overmacht ) gewonnen door Joep ( 0-3 ).

Dus voor het 2e jaar op rij heeft Joep de grote beker in ontvangst mogen nemen. Wij gaan er weer vanuit dat hij een prominente plaats in de woonkamer van de fam. Van Lier zal krijgen.

Al met al was het een zeer geslaagde en gezellige avond, waarbij zelfs buurtgenoten waren die nog nooit gedart hadden. Volgend jaar zal er zeker weer een dartavond plaatsvinden, waarbij we hopen op een nog grotere deelname, waarbij de dames ook van harte welkom zijn.

Zie de foto's voor een impressie van deze leuke avond.
Deken- en donateursschieten

Op Koninginnedag 2007 werd door Schutterij St. Nicolaas het welbekende en traditionele deken- en donateursschieten georganiseerd.

Vanuit onze buurt is er traditiegetrouw een delegatie naar toe gegaan. Het weer was uitstekend en de happening was supergezellig, helaas is dit jaar de vogel niet afgeschoten door iemand uit onze buurt, volgend jaar beter. Bekijk de foto's van deze happening hier

Paasactiviteit 2007

Op paaszaterdag 7 april hebben veel St. Jozef-buurt-kinderen met hun ouders meegedaan met de Paas-speurtocht.

De paashazen hadden op tijd door de buurt gefietst om iedereen eraan te herinneren dat er om 14.00 uur bij de Busjop iets stond te gebeuren. Maar om 14.00 uur daar aangekomen hadden de paashazen een heel triest verhaal: Linke Loetje en Handige Harrie, 2 boeven, hadden de paaseieren gestolen toen de paashazen net even lagen te slapen, vermoeid als ze waren van het vele bezorgen.

Maar de paashazen hadden wel een brief gevonden, en daarin stond dat er een klein kansje bestond dat we de eieren terugkregen, als we 'het juiste pad' zouden vinden en de opdrachten goed zouden uitvoeren. Aan de slag dus!

De 48 volwassenen en 62 kinderen werden in 3 groepen verdeeld, en gingen met tussenpozen van 10 minuten op pad. Bij vertrek kreeg iedereen een appeltje voor de dorst, en onderweg moesten vragen beantwoord worden en moest er door zowel de kinderen als door alle volwassenen een heuse eier-race gelopen worden (de kinderen met een plastic ei op de lepel, de volwassenen met een ongekookt kippenei!). Dat viel nog lang niet mee. En toen de tocht er op zat stond er aan het eindpunt lekkere koffie of thee en lekkere ranja klaar! Ook konden de kinderen meedoen aan de prijsvraag: 'Hoeveel mensen (groot en klein) deden er vandaag mee?', en het antwoord had ik al verklapt: 48 + 62 is dus 110! En Veri Hobus en Maartje van Lier hadden precies het goede antwoord, dus prijs!

De volwassenen konden de tijd doden met het uitvinden wat voor 'paasei' zijzelf eigenlijk zijn: een zacht ei, halfzacht gekookt of een keihard paasei... En wat betreft het uitvoeren van de opdrachten onderweg: het was groep 1 die als beste uit de bus kwam. Mensen van groep 1, u zult het moeten doen met de St. Jozef-eer, maar wie zou daar niet dolgelukkig mee zijn? De paashazen waren weer helemaal gelukkig 'gemutst' toen alle kinderen hun uiterste best hadden gedaan om alle eieren te zoeken, en natuurlijk waren er ook dit jaar zowaar 2 zogenaamde gouden eieren: 1 werd overhandigd aan Berry Hermans (In het Tienderveld), vanwege zijn inzet in het bestuur van St. Jozef en zijn ijver destijds voor de samenvoeging van Buurtvereniging Tienderveld en St. Jozef! Aangezien Berry gaat verhuizen houdt zijn lidmaatschap van het bestuur helaas op: Berry, nogmaals bedankt!

Het tweede gouden ei zijn de paashazen persoonlijk gaan bezorgen bij Silvia Hermanns (In de Neerakker), vanwege haar 'zo vanzelfsprekende' gastvrijheid met name in de richting van de carnavalsgroep, en haar bereidwilligheid belangenloos mee te werken in geval van b.v. het kienen. Ook verdiend, Silvia!

Nou, paashazen, we kunnen niet wáchten tot het volgend jaar! Trouwens, over wáchten gesproken... volgend jaar anders?
Bekijk de foto's van de Paas-speurtocht hier

de foto's van de binnenspeeltuin
Binnenspeeltuin 31-03-2007

Op zaterdag 31 maart j.l. gingen er 11 volwassenen en 18 kinderen mee naar binnenspeeltuin 'Alles Kids' in Kessenich (B). De kinderen hebben we alleen gezien als er behoefte bestond aan drinken, snoepen of een snelle knuffel! En de volwassenen hebben zich ook prima geamuseerd. We waren er rond 14.00 uur, en om 17.00 uur ging de stoet weer huiswaarts. Voor herhaling vatbaar!

Vastenaovendj 2007 (update)

Wij van Buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen hebben ook in 2007 weer met de carnavals optocht meegedaan

De voorbereidingen op zich waren al een echt gezellig feest. En het schmincken vooraf bij Silvia van DA in de winkelpassage was uitstekend geregeld, Dank je wel, hiervoor.

Voor alle mensen die hebben meegedacht, meegeholpen en vooral ook hebben meegelopen in de optocht, het was een supergezellige carnaval 2007!
De foto's van deze happening vind je hier
-- 2006 --

Oudejaarszingen op 30 december 2006

De nieuwe opzet van het traditionele oudejaarszingen op zaterdag 30 december is uitermate goed bevallen.

Aan de opgehangen affiche konden de kinderen duidelijk zien dat mensen het leuk vinden als er bij hun gezongen wordt. Er waren een groter aantal kleinere groepjes waardoor de mensen vaker bezocht konden worden. In de tuinbouwloods stonden er warme chocomel, koffie en wafels klaar, om een beetje op temperatuur te komen.

De snoepzakken waren ook dit jaar weer rijkelijk gevuld, alleen jammer van die regen.
Sieraden maken

Onder leiding van Lisette de Graef zijn op di. 12 en do. 21 december j.l. de prachtigste sieraden gecreëerd! We hadden de keuze uit talloze kralen en kraaltjes in tallozen kleuren en vormen. Daar werden, geheel naar eigen wens, korte of lange kettingen of armbanden van gemaakt. Lisette hielp een handje als het even niet ging zoals we wilden, maar de opzet van een workshop is dat men het zélf voor elkaar boxt!

En dat is gelukt: in totaal 20 dames lopen er met de kerst wel erg strálend bij! Klik hier voor de foto's


Nel van Lier wordt hier gefeliciteerd door Anton ter gelegenheid van de uitreiking van de vrijwilligersspeld van de gemeente Heythuysen.
Sinterklaasfeest 2006

Ook dit jaar hebben Sinterklaas en zijn Pieten de kinderen van onze buurt-vereniging weer verrast met een bezoek. Ondanks de grote drukte had Sinterklaas voor ons tijd op zondag 26 november

Er werd volop gezongen, gedanst en vol spanning gewacht op de goedheiligman. Een aantal kinderen mocht zoals gebruikelijk een liedje zingen voor Sinterklaas. Zelfs een mooi blokfluit concert werd voorgedragen. Een van de zwarte pietjes speelde een mooi deuntje op haar viool. Toen was het eindelijk tijd voor de cadeautjes, voor elk kind was er wel iets moois bij. Al met al weer een geslaagde happening in onze kinderrijke St. Jozefbuurt.

De mooie foto's van dit geslaagde Sinterklaasfeest kan je hier bekijken.


Ladiesnight 2006

Klik voor nog meer foto's Op vrijdag 3 november j.l. stond alle dames, zoals afgesproken, keurig op tijd te wachten bij de tuinbouwloods. Nou ja, álle... er was één dame (we zullen haar naam niet noemen - want dat zou lullig zijn, hè Helga - maar ze woont nota bene op de Vlasstraat), die volledig in haar uppie bij de St. Jozefkapel stond te wachten. Zou intelligentie dan toch echt iets met haarkleur te maken hebben? Het probleem was echter zo opgelost, en de stoet vertrok, enigszins ongeregeld, naar Beesel.

Een gedeelte van de groep ging via het veer in Kessel. Aan de aardige veerman werd gevraagd: 'Schipper, tot hoe laat mag ik overvaren?'. De man gaf aan eigenlijk om 22.30 uur naar moeder de vrouw te willen, maar op ons zou hij tot maximaal 22.40 uur willen wachten. Súper! Niet wetende, dat sommigen van ons om 23.00 uur nog aan een bord frites zaten.

Eenmaal aangekomen bij De Troubadour moesten we meteen aan het werk: een blad met cryptische omschrijvingen en een antwoordblad werden voor onze neus gelegd: iedere omschrijving stond voor een stuk bestek of een gerecht, en het was de bedoeling dat wij de juiste antwoorden op de juiste plek in ons 5-gangendiner noteerden. Het was dus volledig aan onszelf of we de gerechten in een beetje een normale volgorde geserveerd kregen, liefst met het juiste gereedschap erbij, maar het bleek al heel gauw dat dat ijdele hoop was: er waren ladies bij die met het dessert begonnen (soms te nuttigen met de blote vinger...), sommigen zaten alleen tegen 2 delen bestek aan te kijken, en anderen kregen alvast de kop koffie (die eigenlijk nà het eten zo goed smaakt...).

Klik voor nog meer foto's De verhalen tijdens het eten waren er niet minder om. Het enige minpuntje was (niet naar de organisatie toe, maar naar de Troubadour toe), dat de hele avond erg lang duurde: de tijd tussen de gangen was eigenlijk te lang. Maar we zouden geen echte meiden zijn als we die tijd niet volgekletst kregen.

En nu kón het nog, want na het Crazy Diner (en nadat enkelen sight-seeing Noord-Limburg hadden gehad) ging er een grote delegatie nog mee naar Dancing Palladio in Helden (kwamen we daar op onze leeftijd óók nog eens...), en doorgaans is staat in discotheken de muziek vrij hard, zodat er van kletsen nog maar weinig komt (jahaaa, we worden echt een dagje ouder...).

We hadden natuurlijk wel wat bekijks, maar dat mocht de pret niet drukken. De 'Loco Loco Disco Show' begon voor ons helaas wat laat (rond 0.00 uur), maar onze groep stond al snel voor bij de bühne, en dát had resultaat: tijdens muziek werd er gedanst, en tijdens de spelletjes die de 3 dj's bedachten, werd er druk meegedaan. Zo mogen wij met enige trots melden dat er twee nieuwe kampioenen aan onze St. Jozefbuurt mogen worden toegevoegd: Tiny Smit, die zich met verve 'rolfluit-kampioene' mag noemen, en Karin Voermans, die op ongeëvenaarde wijze tekeer ging, en terecht tot 'samba-bal-kampioene' werd uitgeroepen (staat goed op je cv, dames!). Tja, heren, verder hebben we (maar met name Hettie en Inge) nogal wat aanwezige heren van ons af moeten slaan, maar om 2.00 uur gingen de lichten aan en was alle gevaar geweken, want iedereen werd letterlijk Palladio uitgeholpen!

En weer zeggen we: zo'n avond met alleen de dames op stap is weergaloos, dus tot ziens op de Ladies Night 2007!
Speurtocht 2006

Klik voor nog meer foto's Afgelopen zondag, 1 oktober j.l., streden meer dan 60 deelnemers om de 'Familie-speurtocht-trofee 2006'. Om 14.00 uur begon de eerste groep aan de goed georganiseerde speurtocht, die, zo bleek, niet zomaar voor ieder IQ geschikt was! Regelmatig zag men groepen achterstevoren door Heythuysen lopen, aangezien de wandel-instructies in omgekeerde volgorde aangegeven stonden (beginnen bij het eindpunt, en via links- = rechtsaf- en rechts- = linksaf-denken uitkomen bij het beginpunt).

Onderweg waren er opdrachten zodat men kon controleren of de juiste route gelopen was. Er was een heel gewaardeerd appeltje voor de dorst onderweg, en bij terugkomst op het terras van 't Sinterkläöske een welverdiende kop soep om weer op krachten te komen. Vanwege het toch nog lekkere weer bleven veel speurtochters op het terras hangen, en werd zelfs het 'diner' op het terras gebruikt (of werd het 'diner' in het belendende pand gekocht en thuis verorberd). En wie mochten er uiteindelijk met de mooi gepoetste beker naar huis?

Dat waren Jasper, Wouter en Maarten Bergervoet (met Dyona en Djarno Seunis op een neuslengte afstand)! Het was een hele gezellige middag, met voldoende gelegenheid voor een praatje met deze en gene. Dus ziet u deze week mensen achterstevoren door Heythuysen lopen, dan weet u: het zijn gewoon maar leden van de St. Jozef-buurt! Kijk snel voor de foto's hier

Discozwemmen

Op vrijdag 13 oktober was in het Laco-zwembad weer het traditionele discozwemmen voor de jeugd tot 14 jaar.
De foto's van deze natte aktiviteit vind je hier
Geslaagde 'Landelijke Ontmoetingsdag'

Klik voor nog meer foto's Op zaterdag 16 september j.l. organiseerde Buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen in het kader van 'Nederland Ontmoet de Buurt' (een initiatief van het Oranje Fonds) haar 'Landelijke Ontmoetingsdag'.

In de speeltuin tussen de Schuttersdreef en het Tienderveld werd een tent neergezet, die zou fungeren als 'thuishonk' van de buurtvereniging. Leden, niet-leden en andere belangstellenden konden tussen 14.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de keuken van St. Jozef: er waren door 'de harde kern' allerlei hoekjes gecreëerd, waarin enkele activiteiten werden uitgebeeld, zoals daar waren 'Sinterklaasmiddag', 'Speurtocht', 'Jeugdzeskamp', 'Barbecue', 'Carnaval', 'Pasen', 'Fröbelen', maar ook 'Buurtpreventie' en 'Lief en Leed'.

In een prachtige powerpoint-presentatie passeerden foto's en teksten die onze buurtvereniging letterlijk kleur geven. En natuurlijk was er gezorgd voor een 'aangekleed' kopje koffie, thee of beker ranja (verzorgd door enkele trouwe buurtleden).

Rond 15.00 uur brachten burgemeester Truijen en wethouder Smolenaars ons ook een bezoek. Ze spraken met bestuursleden, aanwezigen, en waagden het zelfs de hamer ter hand te nemen om de kinderen mee te helpen bij het maken van bierdop-instrumentjes.

Hier kunt u de foto's zien die tijdens deze middag zijn gemaakt. Het doel van de middag is geslaagd: het weer was fantastisch, mensen raakten met elkaar in gesprek, kinderen amuseerden zich daar omheen, en onbekenden hebben St. Jozef een beetje leren kennen. En tegen onze leden zeggen we: graag tot ziens tijdens onze speurtocht op 1 oktober a.s.!

Kijk hier voor de pagina van onze buurt op de site van het Oranjefonds.


Buurt Zuiderhook, bedankt!

Op zaterdag 26 augustus j.l. werd in Heythuysen door Buurtvereniging Zuiderhook de jaarlijkse Jeugdzeskamp georganiseerd. Deze vond plaats in de speeltuin aan de Graaf van Loon-/Graaf van Hornelaan. Ondanks een extra ingelaste pauze in de tent vanwege de regen hebben de kinderen enorm genoten van de spellen die uitgezet waren.

Buurtvereniging St. Jozef kwam (als enige) met 2 teams op de proppen, die uiteindelijk een keurige 4e en 5e plaats behaalden. Uiteraard werden alle 15 sportieve deelnemers weer geweldig gecoachd: St. Jozef 1 werd begeleid door de inmiddels zeer ervaren coach Bart Diesch, met zijn vrouw Lucie als co-coach aan zijn rechterhand, terwijl St. Jozef 2 aangemoedigd werd door coach Anton Krabbenborg en co-coach Rianne Bergervoet.

Maar waar zou St. Jozef zijn zonder die prachtige nieuwe team- en coach-shirts van de fa. Verheggen Mode, Sport, Textiel? We hebben de shirts met trots gedragen! De foto's die door ons tijdens de Jeugdzeskamp gemaakt zijn vinden jullie
hier
Reageren in ons gastenboek mag natuurlijk ook!

Tenslotte: het weer heeft gelukkig niet al te veel roet in het eten gegooid, de deelnemers en de coaches waren gemotiveerd, de organisatie was perfect, dus wat rest ons anders dan Buurt Zuiderhook hartelijk te danken voor de fijne middag, en nogmaals te feliciteren met hun 15-jarig bestaansfeest!
Klik voor nog meer foto's
Barbecue, fietstocht, jeu de boules!

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse barbecue plaats van buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen. En alweer mogen we terugkijken op een heel geslaagde barbecue. Om 14.30 vertrokken ca. 20 enthousiaste fietsers voor een mooie tocht door het buitengebied van Heythuysen. En mooi wás het, totdat er een wolkbreuk kwam... Het mocht de pret echter niet drukken: eenmaal thuis stak iedereen zich in droge kleren, en ging men naar de speeltuin tussen de Schuttersdreef en het Tienderveld voor de barbecue. Er werd niet alleen gegeten en gedronken, maar er werd ook ge-jeu-de-bouled om de inmiddels begeerde St. Jozef-wisseltrofee, zowel door de jeugd als door de volwassenen. Bij de jeugd werd vanwege de regen de finale niet gespeeld, zodat Jim en Jordy hun kampioengevoel van 2005 nog een jaartje langer mogen vasthouden. Ook bij de volwassenen zijn er geen 'winnaars 2006' uit de bus gekomen door een storende bui, dus Hans en Martin zijn nog een jaartje langer ongeslagen!

Op het open podium, waaraan de kinderen blijkbaar nog moesten wennen, hebben we genoten van een mop van Maan en een 'zoem zoem'-optreden door Sanne en Amber. Volgend jaar durven vast ook meer kinderen hun kunsten te laten zien! Zo zie je, op enkele fikse regenbuien na hebben we enorm geboft met het weer, en hebben de kinderen naar hartelust kunnen spelen in de speeltuin!

Tot slot: een dergelijke barbecue, die bezocht werd door 87 volwassenen en 57 kinderen, kán geen succes worden zonder een deugdelijke organisatie. En deze organisatie is nergens zonder de belangenloze hulp van leden, maar zéker niet te vergeten die van enkele niet-leden! Heel hartelijk bedankt nogmaals, en jullie weten zelf wel dat we juist júllie daarmee bedoelen!
Oproep!!!

Wie heeft op 10 juni meegedaan aan de fietstocht en wil hierover een mooi artikel schrijven, laat het weten, en het artikel wordt op onze website geplaatst.
'Nederland Ontmoet de Buurt' van start gegaan
Op dinsdag 11 juli j.l. had Buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen in restaurant "De Waever" een bijzondere ontmoeting met een aantal andere Limburgse organisaties die zich inzetten voor hun buurt. Deze uitwisseling vond plaats in het kader van het project 'Nederland Ontmoet de Buurt', een initiatief van het Oranje Fonds. Doel van de ontmoeting: elkaar van tips en ideeën voorzien en samen tot nieuwe ideeën komen. Zo is het Oranje Fonds vraagbaak voor anderen en kan het zich tegelijkertijd, gesterkt door alle verzamelde suggesties, nog beter inzetten voor b.v. de St. Jozefbuurt in Heythuysen.

Het Oranje Fonds investeert in 2006 extra in 'de buurt'. Bestaande én nieuwe buurtinitiatieven krijgen de kans elkaar van tips, kennis en ideeën te voorzien. Door middel van een extra budget ter grootte van € 1,4 miljoen kan een groot aantal nieuwe ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Momenteel hebben zich 350 projecten aangemeld voor 'Nederland Ontmoet de Buurt'. Het betreft projecten vóór en dóór de buurt, in Nederland, maar ook op de Nederlandse Antillen en op Aruba. Naast deze uitwisselingsbijeenkomst is er ook een informatieve bijeenkomst voor alle deelnemers in de provincie op 30 augustus a.s., waar ook een afvaardiging van het St. Jozefbestuur aanwezig zal zijn.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied in Nederland en geeft jaarlijks ongeveer € 20 miljoen aan projecten en organisaties die sociale samenhang bevorderen. Dit zijn zowel professionele als vrijwilligersorganisaties. Prins Willem Alexander en Prinses Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Op www.oranjefonds.nl/debuurt is meer informatie te vinden over de deelnemers en activiteiten van 'Nederland Ontmoet de Buurt'.

Op zaterdag 16 september a.s. zal ook Buurtvereniging St. Jozef meedoen aan de 'Landelijke Ontmoetingsdag': leden en niet-leden van de vereniging kunnen op die dag een kijkje nemen 'in de St. Jozef-keuken'. Houdt u de berichten in de gaten, want uiteraard krijgt u van ons t.z.t. meer informatie over de inhoud van deze Ontmoetingsdag.
Zoo Parc / Oorlogsmuseum Overloon
De St. Jozefbuurt heeft de gelegenheid gekregen om mensen de kans te geven voor een zeer gereduceerd tarief een bezoek te brengen aan Zoo Parc Overloon.
Een erg leuke actie, niet alleen voor gezinnen, maar ook voor de 'ouderen' onder ons!

Normaliter zien de entreeprijzen er als volgt uit: kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis
kinderen 3 t/m 11 jaar: € 11,--
volwassenen: € 13,--
65+: € 12,50
groepen v.a. 20 pers.: € 10,-- p.p.

Als de kaarten vóór 20 mei 2006 bij Rianne Bergervoet besteld worden, betaalt u maar € 5,75 p.p.! Deze kaartjes blijven onbeperkt geldig. U kiest zelf wanneer u het uitstapje plant. Voor opgave en betaling: Rianne Bergervoet, Schuttersdreef 22, tel. 497320.

P.s. Houdt u onze activiteitenagenda in de gaten, want we willen met de St. Jozefbuurt in juni ook een bezoek brengen aan het Zoo Parc Overloon.
Mensen die hierin niet geïntereseerd zijn kunnen op dezelfde dag een bezoek brengen aan het Oorlogsmuseum in Overloon. U wordt op de hoogte gehouden!
Gezins-fietstocht en 'Terug in de Tijd'

Het wordt weer eens tijd voor een gezellige fietstocht voor het hele gezin. Via een mooie route door het Leudal komen we aan bij De Nimrod in Horn, waar jong en oud een versnapering kan gebruiken, en waar de jeugd even lekker kan spelen.

Bovendien brengen we daar een bezoek aan het museum 'Terug in de Tijd', en dat is zowel voor de volwassenen als voor de jeugd een aanrader! Daarna gaat de tocht weer gezamenlijk richting Heythuysen. Nu nog hopen op goed weer...

Datum: zaterdag 10 juni 2006 (speciaal 1 dag naar voren geplaatst i.v.m. WK voetbal!)
Foto's van de fietstocht vind je
hier
Fiets-Fun organiseert licht actieve en individuele fietsvakanties voor jong en oud. Al meer dan 12 jaar fietsen en kamperen de gasten van Fiets-Fun in Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk. De overnachtingen vinden plaats in compleet ingerichte De Waard tenten. Deze tenten zijn reeds opgezet. Fiets-Fun beschikt ook over de 4 persoons Lepelaar en de 6 persoons Vergrote Zilvermeeuw.

Dart-toernooi 13 mei 2006

Klik voor vergroting De finale van het St. Jozef darttoernooi is gewonnen door Johan van Lier.

Deze felbegeerde beker is de beloning.
(Klik voor vergroting)


Hij speelde de finale, tegen de oude rot Will Peute.

Echter het klasseverschil was te groot. Een terechte winnaar, die tijdens het toernooi de toeschouwers een 180 score liet zien en een hoogste uitworp had van 101. De (kleine) finale van de verliezers is gewonnen door Bas Denissen, een van de gedoodverfde winnaars van het over-all toernooi. Hij had echter de pech, in de eerst ronde uit te moeten komen tegen de latere finalist Will Peute.

Al met al, een geslaagd toernooi van de St. Jozef buurt. Met een terechte winnaar.
Voor herhaling vatbaar. Volgend jaar mogen ook diegene meedoen, die nu nog thuis aan het oefenen zijn. Het plezier staat voorop.
Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet.

Bekijk hier alle foto's van het darten

Deken- en donateursschieten
In Heythuysen is door Schutterij St. Nicolaas op 30 april het traditionele deken- en donateursschieten georganiseerd. Ook vanuit de St. Jozefbuurt ging er al jarenlang een flinke delegatie naar toe, hetzij om mee te doen, hetzij voor de gegarandeerde gezelligheid er omheen!
Datum: Zondag 30 april 2006
Tijdstip: Om 13.30 u. verzamelen (per fiets!) op de hoek Tienderweg / Dr. Poelslaan, waarna wij gezamenlijk vertrekken naar het Schietterrein achter het voetbalveld
alle foto's van de paasspeurtocht Paas-speurtocht 2006
Zoals beloofd hebben we dit jaar het 'paaseieren zoeken' in een nieuwe stijl gegoten! Op paas-zaterdag 15 april was er een spectaculaire speurtocht met alle kinderen van de St. Jozef-buurt.

In de schuur van fam. Rijks (In het Veld 2), zijn we begonnen met enkele leuke spelletjes voor de kids en een kopje koffie/thee voor de volwassenen. De kinderen werden leuk geschminkt, er was tijd om in de speeltuin te schommelen, en de paashaas gaf in eigen persoon uitleg over de speurtocht van vandaag.

Uiteindelijk vertrokken er groepjes voor de Paas-speurtocht met opdrachten! Hierbij werd er ook volop kunst gemaakt met stoepkrijt. Toen was het de hoogste tijd om in de speeltuin naar de eitjes te zoeken.

Bekijk de foto's van dit goed georganiseerde en geslaagde paasfestijn hier

Paasdecoraties maken 2006
Dit jaar worden er weer paasdecoraties gemaakt. We maken een nestje op platte schaal (ø max. 30 cm, b.v. taartstolp op voet, zelf meenemen)

We maken een nestje van in elkaar gevlochten hazelaartakken of berkentakken. Dit nestje versieren we b.v. met 10 halve eierschalen, ca. 10 buxustakjes en veertjes. In het midden leggen we mos (hazelaartakken, buxus en eieren, halve eierschalen, siereitjes en veertjes zelf meenemen;
berkentakken en mos via Marleen Jolen).
Versie 1: Op het mos leggen we decoratie-eieren (zelf voor de eieren zorgen).
Versie 2: In het midden leggen we oase en maken deze op met verse bloemen (zelf zorgen voor natte oase en verse bloemen).
Versie 3: Het nestje of het hart van het nest wordt opgemaakt met bloembolletjes (liefst kleine narcissen, deze zijn het sterkst).
Dit werkstuk is gemakkelijk te bewaren tot volgend jaar!

de foto's van de binnenspeeltuin Binnenspeeltuin
Om 13.00 uur was bijna iedereen op de afgesproken vertrekplaats bij de St. Jozef-kapel aan de Vlasstraat, zodat we om 13.10 uur echt konden vertrekken. Doel was binnenspeeltuin 'Kinder- pretland' in Weert.

Er waren in totaal 12 volwassenen die 31 kinderen begeleidden. En deze kinderen hebben naar hartelust kunnen glijden, klimmen, springen, klauteren en nog veel meer, kortom: er was geen tijd om eens rustig bij papa of mama te komen zitten! Natuurlijk moest er geregeld een bekertje ranja getapt worden, en een greep naar de koekjes, snoepjes of chips gedaan worden, maar de volwassenen hebben de kids niet veel gezien (er was voor de 'oudjes' natuurlijk ook voor koffie en thee gezorgd).

Er zijn (op wat kleine aanvaringen na) geen ongelukjes gebeurd! Nog even een ijsje voor de vele rode hoofdjes, en wat viel het om 17.00 uur voor de meeste kinderen tegen dat we uur weer naar huis moesten! Gewoon volgend jaar wéér meedoen, dus!
Bekijk de foto's van dit goed georganiseerde en geslaagde binnen-speelfestijn hier

Jaarvergadering 2006
Op vrijdagavond 17 maart jl. heeft de jaarvergadering van Buurtvereniging St. Jozef weer plaatsgevonden in de De Waever.
Tijdens deze jaarvergadering zijn er door de aanwezige leden diverse suggesties gedaan voor de nieuwe activiteiten-agenda van 2006

Na de vergadering is er onder het genot van een hapje en een drankje, een sportieve 'St, Jozef-beugel-competitie' gehouden.
Al met al, een vruchtbare en sportieve avond! Klik voor foto's van Jaarvergadering hier

Meer foto's van de optocht 'Wae waore d'r weer'
Heythuysen, optocht 2006: 't was fantastisch! En ondanks het kleine foutje dat onze optochtgroep niet op het podium van de Zaal gevraagd werd om (alweer!) de 1e prijs in ontvangst te nemen, hebben we enorm genoten.

Genoten van de optocht-voorbereidingen, genoten van iedereen die zijn of haar stenen of steentjes aan de optocht hebben bijgedragen, genoten van het mooie optocht-weer, genoten van het Heytser publiek, genoten van Prins Emiel I en zijn gevolg, en van onze eigen Jeugdprins Jim II en de zijnen.

Vastelaovend is een feest vóór mensen dóór mensen, dus nogmaals 'ne dikke merci en proficiat aan iedereen!
Namens het bestuur van St. Jozef,
Rianne Bergervoet

Foto's van onze energieke buurt hier

Mensen, bedankt!
2005 was het jaar waarin Buurtvereniging St. Jozef uit Heythuysen het 60-jarig bestaansfeest vierde. Bij diverse activiteiten gedurende het jaar werd er speciaal stilgestaan bij dit jubileum. En tijdens het kerstkienen van 9 december j.l. sloten we het feestelijke jubileumjaar officieel af.

Het bestuur van Buurtvereniging St. Jozef vindt het gepast om in de eerste plaats al onze trouwe leden hartelijk te bedanken voor hun jarenlange steun. Daarnaast willen wij graag de Heytser middenstand bedanken, waarop wij, zeker in 2005, meermalen een beroep hebben gedaan. Het gaf ons als bestuur (bestaande uit vrijwilligers) een overweldigend gevoel van erkenning te merken dat u ons zo'n warm hart toedroeg. En wij hopen uiteraard dat u in ons 61ste jaar net zo blijft steunen!

Lieve mensen, het maakt niet uit in welke vorm u een bijdrage hebt geleverd aan dit feestjaar, maar zonder u was het lang zo mooi niet geworden. Een buurt-vereniging zónder mensen leeft niet! Wij wensen u een goede jaarwisseling, en hopen samen met u op een sprankelend, fris en vooral gezellig 2006!

Bestuur buurtvereniging St. Jozef
Activiteiten 2005
20 November Sinterklaasfeest 2005
Ook dit jaar hebben Sinterklaas en zijn pieten de kinderen van onze buurtvereniging weer verrast met een bezoek op zondag 20 november in de Waever. Kijk snel hier voor de foto's

door de Heytser Ondernemers gesponsord 9 december Kerstkienen
Het traditionele kerstkienen op vrijdag 9 november was weer een gezellige activiteit, met uiteraard vele schitterende prijzen.

Vele ondernemers uit Heythuysen hebben onze buurtvereniging royaal gesponsord, waardoor er vele fantastische grote prijzen te winnen waren. De tafels in de Waever waren rijkelijk gevuld met kerstlekkernijen en iedereen was super enthousiast.

Naarmate de avond vorderde werden de 'kieners' steeds luidruchtiger. Ter afsluiting werd een verliezersronde gekiend zolang er prijzen waren zodat bijna iedereen toch met een leuke prijs huiswaarts ging.
Zeer zeker een geslaagd jubileumskienen! Kijk hier voor de foto's

Kijk, zo werkt een vliegmachien 'Flightsimulator!'
Op 4 november 2005 hebben we als een activiteit voor de "oudere " jeugd een bezoek gebracht aan het museum voor vliegsimulatie in Someren. Ondanks de geringe opkomst, kunnen we spreken van een heel leuke activiteit.

Na een inleiding waarbij de werking van vliegtuigen inkl. de verschillende instrumenten waarmee de piloten kunnen vliegen werd uitgelegd, hebben we allemaal een "echte vlucht" kunnen maken in een officiële vliegsimulator van de KLM luchtvaartschool.

Dit was voor iedereen een geweldige ervaring, om een vliegtuig te starten, op te stijgen inkl. bediening van het landingsgestel, een rondje te vliegen door alleen gebruik te maken van de 6 basisinstrumenten welke in ieder vliegtuig aanwezig zijn, en het weer landen.

Zeer waarschijnlijk zal deze leuke activiteit komend jaar weer op de agenda komen, maar dan voor de "oudere" leden.
Geschreven door: Robert. De foto's van de flightsimulator 4 november 2005

'Ladies Night!'
Op 4 november j.l. vond de allereerste 'Ladies Night!' van Buurtvereniging St. Jozef plaats. Er waren 32 dames die meegingen (helaas was Miriam ziek...), en via keurig geregeld vervoer door Helga ging de stoet auto's richting 'Grillz' in Nederweert. We werden door het personeel welkom geheten met een welkoms-drankje (mét alcohol, hè Lucie...), en we kregen uitleg over de gang van zaken betreffende eten en drinken, daarna trok het personeel zich terug. In het kort kwam het er dus op neer dat we alles zélf moesten doen: zelf eten opscheppen, zelf barbecuen (Karin ging wel érg vaak...) en zelf onze drankjes achter de bar klaarmaken (en daar lustte Els wel pap van...). En vooral dat laatste hád wel wat: zo zat niet iedereen vastgeroest op z'n stoel en kon er tussendoor eens wat gelopen worden.

Op de website hadden we gelezen dat er een heus casino zou zijn: nou... een kamertje dat nog over was was ingericht met een tafel waaraan onder leiding van een personeelslid (hé, toch personeel?) ge-21-d kon worden. Daar waren de meesten van ons snel uitgekeken, maar: er was nog iets anders: na het eten ging de dansvloer 'open': de discolights gingen aan, en nadat de fase van 'elkaar aankijken' (zo van: 'Als-jij-durft-durf-ik-ook!') voorbij was gingen de voetjes van de vloer (Gerrie en Tiny in de bocht...).

Omdat de muziek niet je-dat was, bemoeide Jolanda zich gelukkig maar eens met de discohits. Het sfeertje bij de St. Jozef-dames was prima, en werd druk gepraat en gelachen, we hebben het gewoon zelf gezellig gemaakt (daar hebben we geen mannen voor nodig!). Wat zeg je: geroddeld? Nee hoor, helemáááál niet. Fantastisch dat er nog 19 dames bij terugkomst in Heythuysen meegingen naar 't Sinterkläöske: keigezellig (hè, Jolanda?). Het viel op dat vooral de muziek van Frans Bauer en Jan Smit enorm aanslaat, met name bij de jeugd! Zo tegen 2.00/2.30 uur waren de St. Jozef-ladies toch wel dusdanig uitgeput dat er een punt achter deze Night werd gezet. Voor herhaling vatbaar, zo'n Ladies Night? Ab-so-luut!!!
Geschreven door: Rianne, helaas geen foto's van dit geslaagde evenement.
Voordat we aan de speurtocht begonnen... De gezellige familiespeurtocht
Op zondag 18 september heeft een super gezellige familie-speurtocht plaatsgevonden. Vertekpunt Café Den Hook. Het weer was fantastisch, iedereen was sportief gekleed en goed voorbereid, goede loopschoenen, pen en veel goede zin en enthousiasme.

Met behulp van een aantal foto's van opmerkelijke plaatsen in Heythuysen was de speurtocht uitgestippeld. Toch was het niet voor iedereen even gemakkelijk, zeker als je bijna nooit komt in de buurt waar de speurtocht was uitgezet. Daarbij was de opdracht om het aantal logo's van de buurtvereniging te tellen die her en der waren verstopt.

Bij aankomst hoorde je dan ook veelvuldig, dat het best moeilijk was, ook werden een aantal logo's gemist, waarbij velen dachten vul maar 60 in, omdat de buurtvereniging 60 jaar bestaat.

Uiteindelijk bleek 55 het enige juiste aantal logo's. De familie Wertz met snelle snuffelaar Fly, werd uitgeroepen tot winnaar, mede ook vanwege de snellere tijd

Al met al weer een zéér goed georganiseerde en geslaagde zondagmiddag.
Schrijf je eigen ervaringen in ons Gastenboek


hangen tot je erbij neer valt...
Jeugdzeskamp 3 September 2005
Op zaterdag 3 september vond de jaarlijkse JEUGDZESKAMP plaats, deze keer georganiseerd door de jubilerende Buurtvereniging St. Jozef. Op de grasvelden aan weerszijden van het gebouw van de Thuiszorg heeft de jeugd van Heythuysen in maar liefst 13 teams gestreden om de wisseltrofee. Tegen 17.00 uur was de uitslag bekend:
1Heidebuurt 369 punten + finalespel
2Kloosterstraat/Op de Kouk69 punten
3Heidebuurt 266 punten
4Zuiderhook 265 punten
5Buurt Vlasroot61 punten
6Heidebuurt 460 punten
7St, Jozef 1/Buurt St. Jozef 259 punten
9St. Antonius 1/Heidebuurt 1/Zuiderhook 157 punten
12Stationsstraat e.o.48 punten
13St. Antonius 243 punten

Het volgend jaar is de organisatie van de Jeugdzeskamp in handen van de Buurt Zuiderhook. Wat betreft de Jeugdzeskamp 2005 mogen we terugzien op een hele geslaagde middag, die zonder het enthousiasme van deelnemers, coachen en scheidsrechters en uiteraard de vele vrijwilligers niet mogelijk was geweest. Wij, als buurtvereniging St. Jozef, willen tot slot Mats Hermans van de Zuiderhook heel veel beterschap wensen! Bekijk de foto's van de Jeugdzeskamp 2005

Voor heel Heytse: Jeugdzeskamp
Op zaterdag 3 september a.s. is het zover! Dan vindt 's middags weer de jaarlijkse JEUGDZESKAMP plaats, deze keer georganiseerd door de jubilerende Buurtvereniging St. Jozef. Plaatsen van handeling zijn de speeltuin tussen het gebouw van de Thuiszorg en de Bongerd, en het grasveld aan de andere kant van het Thuiszorg-gebouw.

Ben je 8 jaar of ouder, en zou je het leuk vinden om in teamverband te laten zien wat je sterke kanten zijn (of heb je gewoon zin in een gezellige en sportieve middag...), geef je dan op als teamlid bij een van de bestuursleden van jouw buurtvereniging. Maaaaaar.... we weten dat er wijken in Heythuysen zijn waar er geen buurtvereniging meer actief is. Aan de jeugd van deze wijken willen we laten weten dat ook zij van harte welkom is op de Jeugdzeskamp 2005

Vraag een aantal straatgenoten of vrienden/vriendinnen (ca. 8 personen), en je team is voor elkaar!
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,-- per team. Opgeven van alle teams kan tot uiterlijk 15 augustus a.s. bij een van onderstaande personen: Na opgave krijgt u van ons meer informatie over de 'spelregels' van deelname aan de Jeugdzeskamp. Wij, het bestuur van Buurtvereniging St. Jozef, hopen op een massale aanmelding, zodat de jeugd van heel Heythuysen aan iedereen kan bewijzen dat de jeugd inderdaad de toekomst heeft !!!

Barbecue
Op 2 juli j.l. heeft de vereniging een succesvolle barbecue georganiseerd. Met vooraf een geslaagde fietstocht.

Er werd niet alleen gegeten en gedronken, maar er werd ook ge-je-de-bouled om de inmiddels fel begeerde St. Jozef-wisseltroffe, zowel door de jeugd als door de volwassenen. Hoewel de regels nog niet bij iedereen bekend waren, en het niveau-verschil tussen de teams nogal groot was, werd er toch een heftige competitie gevoerd

Bij de jeugd werd de beker gewonnen door Jim en Jordy, terwijl Hans en Martin deze eer behaalden bij de volwassenen. In de zenuwslopende finale tussen de beide winnaar-koppels moesten Hans en Martin helaas het onderspit delven (het was inmiddels al later op de avond en daarmee ook al een paar pilsjes later) tegen de nog steeds op winnaarsniveau spelende Jim en Jordy. Chapeau jongens! Bekijk
de foto's van de Barbecue


Buurtpreventie Stand van zaken enquête veiligheid in buurt St. Jozef
Afgelopen november/december is er een enquête veiligheid gehouden onder de bewoners in de buurt St. Jozef. Doel van deze enquête was een goed beeld te krijgen van zaken die zich in deze woonbuurt afspelen, zodat gerichte maatregelen kunnen worden getroffen voor de verbetering van de leef- en woonomgeving. De resultaten van deze enquête zijn inmiddels verwerkt. Er zijn 295 vragenlijsten verspreid, waarvan er 155 zijn terugontvangen. Op donderdagavond 12 februari vond de wijkschouw plaats.

Tijdens deze wijkschouw werden de zaken bekeken die uit de enquête naar voren zijn gekomen. Aan deze wijkschouw werd deelgenomen door Anton Krabbenborg (buurtcoördinator), een afvaardiging van het bestuur van de buurtvereniging, gebiedsmentor politie, buitengewone opsporingsambtenaar en ambtenaren van de gemeente Heythuysen. De constateringen uit deze wijkschouw zijn verwerkt in het eindrapport van de enquête. Het resultaat is inmiddels gecommuniceerd met de betreffende buurtbewoners.

Bron: Buurtpreventie: Project niets er in . Niets er uit!!! 12-02-2004

Startpagina
© design door J. Wertz / SiteStyle  2005-2014 Geoptimaliseerd voor IE10 1024*768